Колумбия се радва на развит туризъм

Към момента сигурността в Колумбия се подобрява и това още повече привлича чуждестранните туристи. Въпреки отвличанията и независимо, че в страната има противоречия между различните групи партизански движения и паравоенни организации заради търговията с наркотици, посетителите харесват централните градове в Колумбия.
   
Колумбия, дълго време известна като световната столица по отвличане на деца и дом на най-дълго продължилата партизанска война в Латинска Америка, привлича рекорден брой туристи, заради по-добра сигурност.
   
От Министерството на търговията, промишлеността и туризма казват, че през първата половина на тази година колумбийските градове са привлекли повече от 560 000 чуждестранни посетители, като това е със 17.6 процента повече в сравнение със същия период през 2006 г. Процентът на престъпленията намалява и магистралите са по-безопасни благодарение на президента Алваро Урибе Велес, който беше преизбиран миналата година, заради неговата подкрепена от САЩ борба срещу разпространителите на наркотици марксистки бунтовници.
   
"Парадоксът на Колумбия е, че ние имаме добра сигурност в градовете и добра инфраструктура за туризъм, докато провинциалните области са пълни с контрабандисти на наркотици и бунтовници", каза Пабло Касас, анализатор в Богота.
   
Бунтовниците все още контролират големи области от провинцията и десни полувоенни вземат насила ферми и бизнеси в много области на Колумбия. Но онова не спира все повече и повече туристи ад посещават Колумбия. Повечето от туристите са американци, които посещават градове като Меделин, прочут през 80-те години на ХХ век с неговия силен кокаинов картел. Тази страна остава най-големият производител на кокаин и хиляди са убити във войната с наркотиците всяка година.
   
Освен с негативите си, като наркотици и отвличане на деца, Колумбия е известна и много положителни неща. Страната е вторият най-голям производител на кафе в света след Бразилия. Кафето е от изключителна важност за икономиката на Колумбия.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.