По стъпките на Хенри VIII

Легендарният Хенри VIII оживява сред дворцов разкош. Придворните дами дават уроци на „простосмъртните” туристи за етикета в двора. Какво правите, ако сте в Англия, но нямате билети за футболен мач и не сте побъркани на тема спорт? Като начало, отдалечете се от Лондон. И музеите са оживени, не защото спортистите набавят липсваща им културно-историческа информация, а просто защото всички са навсякъде. Затова може да си направите един приятен тур по стъпките на легендарния английски крал Хенри VIII – онзи с шестте жени, от които две са обезглавени, една е умряла от мъка, една след раждане, една била твърде грозна, за да си струва усилието и последната просто го надживяла, преди да я порази с брадвата. Като богат и могъщ крал Хенри разполагал със замъци из цяла Англия.

За начало, започнете с прочит на поредицата за Тюдорите, на британската писателка Филипа Грегъри. Първо ще бъдете завладени от нейното перо, а после ще се окаже, че познавате английската история по-добре от днешните поданици на короната. И когато влезете в спор с някой дворцов гид, за начина на преминаване от католическа към англиканска църква, той най-вероятно ще ви попита дали сте фен на Грегъри.

С лекота можете да намерите в интернет билети за комбинирано посещение на музеи, дворци и други културно-исторически обекти на обща цена за определен брой дни. Така ще ви излезе между три и пет пъти по-евтино, отколкото ако плащате за всяко място поотделно.

Хенри VIII се е радвал на повече от 30 собствени замъка, но препоръчаните ще ви дадат достатъчно първоначална информация и вдъхновение, за да научите още за онези славни, трагични и драматични рицарски времена.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.