Южната перла


Събота
Пътуване до град Сандански. Сандански се намира в долината на река Санданска Бистрица. Градът е международен климатичен и здравен курорт, специализиран в лечението на редица заболявания.

По пътя посещение на Стобските пясъчни пирамиди (разклона за Рилски манастир), които не отстъпват по красота на Мелнишките.

Спиране в с. Илинденци; посещение на църквата "Света Марина" и разходка до уникалните скални комплекси над селото, за които се разказват древни легенди. Разглеждане на експозицията от каменни скулптори край село Илинденци.
Обяд в Сандански.
Посещение на Археологическия музей, разглеждане на останките от античния град, паметника на Спартак и други забележителности.
Свободно време в Сандански - из красивия парк на града, разходка до хотел "Свети Врач" (4 км североизточно от Сандански).
Вечеря и нощувка в хотел "Сандански".

Неделя
Резиденция "Свети Врач": Построена е през 1985 година за прием и обслужване на правителствени делегации. Паркът на резиденцията е озеленен с редки представители на местната екзотична флора, има обширно изкуствено езеро и тенис корт, и предоставя прекрасни възможности за разходка, спорт, уединение и общуване с природата.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.