Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Свети Влас.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Откриват първото ГКПП за яхти у нас

Дата: 22.02.2007

Първото в България ГКПП за яхти ще бъде открито у нас на 1 май. Това съобщи министърът на държавната администрация Николай Василев вчера. Пунктът ще бъде на несебърската морска гара и Свети Влас. През него ще трябва да минават всички баровци, които влизат и излизат от страната с луксозни плавателни съдове. За тях ще важат процедурите, които са валидни и за всички други видове граници у нас. Яхтите също ще бъдат щателно проверявани от митничари за забранени товари.

Според източници професията "яхтен митничар" отсега се смята за изключително привлекателна сред професионалистите. Очаква се огромен наплив от хора и въвеждане на супер изисквания за отсяване на кандидатите.

4 млн. лв. ще бъдат разпределени за ремонт за инфраструктурата на ГКПП-тата в страната, съобщи още министър Василев. Те ще отидат основно за поправяне на пътищата, но има указания за изграждане на чисти и ползваеми тоалетни, каквито има в цивилизованите страни. Иначе България се слави като страна, в която тоалетните са винаги платени и мръсни.

Бензиностанциите, които се намират на границите ни със страни, членки на ЕС, ще бъдат преместени на други ГКПП-та, съобщи още министър Василев.

Същото се случва и с безмитните магазини, които се намират на границите със страни, които не са в ЕС. Те вече са изместени на изходящите трасета т.е. от тях може да се пазарува само при излизане от България.

Видяна общо: 395 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.