Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Свети Влас.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Комплекс Арена се строи в Свети Влас

Дата: 12.04.2007

Един от най-мащабните проекти за 2007 г. на компанията Диневи и ко е комплекс Арена в град Свети Влас. Той има стратегическо положение сред околните жилищни структури поради близостта си до новоизграденото яхтено пристанище Марина Диневи.

Арена е разделен на две части, като в центъра му е разположена зона за обществено ползване, обслужваща комплекса. Вилното селище включва 12 сгради - по шест в южната и в северната част на парцела. В тях са разположени общо 197 апартамента с площ от 22 до 193 кв.м. Новост са петстайните жилища и мезонетите. Някои от апартаментите са оформени като ателиета, със сауна, склад и други помощни помещения. Разпределенията са решени така, че дневните или спалните да са ориентирани към морето.

Две еднофамилни къщи (тип близнак) допълват цялостната визия на комплекса. Архитектурните обеми са композирани около богато озеленени вътрешни пространства и екзотичен алпинеуми.

В двете части на комплекса ще има увеселителни и спортно-развлекателни места, басейни за възрастни и за деца. Общественият център, който ги свързва, включва открит амфитеатър с 450 места, лекарски кабинети, модерен СПА център с всички процедури за релакс и отмора, фитнес зала, дискотека, зала за игри, супермаркет, детска градина и дори наблюдателница. Комплексът разполага с паркинги за 75 автомобила, които са разположени във високата му част.

Непосредствено над обществената сграда ще бъде построен източноправославен храм със специално проектирано място за хор и крипта.

Между обществения център и криптата на храма ще са съсредоточени търговският център, църковен магазин, книжарница, РЕП и други магазини. Поради факта, че този пасаж ще бъде изграден под земята, той ще бъде осветяван през няколко стъклени купола.

Архитектурата на Арена е подчинена на българските традиции. Използвани са различни материали, които придават на композициите многоплановост, характерна за старата българска архитектура. Предвидените водни площи пък създават допълнителен уют на комплекса.

От офиса на компанията инвеститор уточниха, че поради голямата си дължина (335 м) комплексът ще бъде изграден на два етапа. Цялото строителство ще приключи през лятото на 2008 г.

До края на май т.г. трябва окончателно да бъде довършено и яхтеното пристанище в Св. Влас, което ще се намира в непосредствена близост до Арена. То ще е с капацитет, позволяващ швартоването на около 250 лодки. Пристанището ще бъде снабдено със специален подемник за спускане на вода и изваждане на брега на лодки с товароподемност 40-50 т.

Предвижда се изграждането на работилници, сервизи за поддръжка и ремонт на яхти, магазини за резервни части, принадлежности, екипировка и др. На порта ще има заведения за обществено хранене, медицински пункт и бизнес сграда за нуждите на пристанището. До всяко яхтено място ще бъдат доставяни ток, вода, телефон, кабелна телевизия и интернет. Ще бъдат изградени санитарни възли, бани, обществено перално стопанство, малък банков офис, спортно оздравителен комплекс и съоръжения за зареждане с гориво. Марина Диневи ще разполага и с възможност за приемане на битовите отпадни води от яхтите.

в-к Дневник

Видяна общо: 464 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.