Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Свети Влас.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Отварят The Lighthouse в Св. Влас през януари

Дата: 22.11.2007

Завърши на етап груб строеж новото ваканционно селище в с. Св. Влас, близо до курорта Слънчев бряг, съобщиха от Прайм Пропърти БГ. Инвестицията е близо 9 млн. лева. Очаква се комплексът да бъде окончателно завършен и въведен в експлоатация през януари 2008 г.

Земята, върху която е изграден е с площ 7240 кв. м, а  разгънатата застроената площ е над 10 000 кв. м. Вече около 15% от апартаментите в комплекса са закупени, като клиентите са основно чужди граждани. Продажната цена варира от 1000 до 1300 евро/кв. м. Цената на услугите по управлението на собствеността в комплекса е между 8 и 10 евро/кв. м застроена площ. Закупилите до момента апартаменти в рамките на комплекса имат гарантиран 6% доход от наем за първата година, съобщиха от дружеството инвеститор.

Земята върху, която е изградено ваканционното селище, е закупена през ноември 2004 г. за 1,5  млн. лв. Строителството започва през април 2006 г. Изпълнител е Понсстройинженеринг.

Другият проект на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ за изграждане на второ вилно селище на Черноморието е в подготвителен етап, като се предвижда строителството му да започне до края на тази година.

Движението на цените на имотите в България сочат, че те ще продължат възходящия си тренд, но с по-бавни темпове от наблюдаваните досега, каза Борислав Стоянов, изпълнителен директор на дружеството. Оформилата се в момента тенденция на свръхпредлагане на ваканционни имоти по българското Черноморие не би могла да има дългосрочен характер, като в следващите една-две години ще отшуми, добави той. Прайм Пропърти БГ е акционерно дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ), лицензирано от КЗК през януари 2004 г. Има 8 проекта на обща стойност около 180 млн. евро.

в-к Монитор

Видяна общо: 619 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.