Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Свети Влас.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Очакват 3000 евро/кв. м за имот на първа линия в Свети Влас догодина

Дата: 21.12.2007

Очаква се цените на имотите на първа линия до морето в Свети Влас идното лято да достигнат 3000 евро на квадратен метър застроена площ. В момента цените, на които се предлагат ваканционните имоти до брега, са 2500 евро/кв. м, каза кметът на града Иван Николов.

На втора линия имотите са с цени между 1200-1300 евро. Ножицата между цените на ваканционните имоти до брега и тези в кварталите на Свети Влас е много широка. В квартал Русалка например се продават имоти за 800 евро на квадрат. В Свети Влас се отчита увеличение на стойността на апартаментите с 52 на сто.

Незастроена земя до брега на морето остана малко, има възможност за издигане на още 2-3 комплекса и най-вероятно през следващия туристически сезон ще има ново поскъпване на имотите.

Кметът посочи, че не може да се говори за отлив на туристи в града заради масовото строителство. Най-често Свети Влас е посещаван от поляци, чехи и руснаци. От тези страни са и клиентите, които масово купуват имоти в града. Свети Влас не е вече курорт за социално слаби и пенсионери. Освен качеството на базата и на предлагания туристически продукт се променя и качеството на туристите, идващи тук, коментира Николов. Кметът съобщи, че през лятото на 2008 година в Свети Влас ще бъде открита туристическа борса.

Лев.бг

Видяна общо: 894 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Очакват 3000 евро/кв. м за имот на първа линия в Свети Влас догодина
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.