Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Свети Влас.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Стафилококова епидемия в Свети Влас!

Дата: 30.06.2009

Поне 127 деца и 6 възрастни са били заразени със стафилококова инфекция в детски лагер в курорта Св. Влас, съобщиха родители на пострадали малчугани. Инцидентът е станал на 26 юни, когато едно от децата се е почувствало зле. То е било откарано в болница със стомашно-чревни оплаквания, повръщане и висока температура. Само след ден още 100 други деца са получили същите симтоми, като накрая броят на заразените достигнал цифрата 127. Освен тях заразата са прихванали и шестте им ръководители.

Всички те са били на детски лагер във ваканционно селище Мистрал 2, в Св. Влас. В момента на инцидента там са летували над 250 деца от България, Полша, Украйна и Русия.

Екипът на РИОКОЗ Бургас, пристигнал веднага за епидемиологично проучване, установява, че в лагера е пламнала масова зараза от стафилококова инфекция. Заболяването е потвърдено и от бургаски лекари. Екипът на РИОКОЗ е започнал издирването на всички 250 деца, които са почивали в Мистрал 2. Взети са проби за микробиологично изследване на всички 30 работници от кухнята.

Видяна общо: 790 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.