Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Свети Влас.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Братя Диневи обжалват решението на строителния надзор

Дата: 01.11.2010

Компания Диневи Груп обжалва решението на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), с което е пусната заповед за спиране на тока на яхтеното пристанище в курорта Свети Влас, съобщиха от дружеството. Рано тази сутрин електроразпределителната компания ЕВН съобщи, че е прекъснала електричеството на обекта по заповед на контрола, защото част от сградите не са били легализирани.

От Диневи Груп, собственик на пристанище Марина Диневи, опровергават информацията, като обясниха, че е "спряно електрозахранването на обслужващите постройки – хотел и административни сгради, а не на хидротехническото съоръжение, т.е. пристанище". Дружеството в свое съобщение до медиите допълва, че токът и водата на въпросните сгради са спрени още от 1 октомври 2010 г. от самата компания поради сезонния характер на обектите. Марина Диневи уверяват, че пристанището им работи нормално.

По рано днес от ЕВН обясниха, че до момента обектът за изграждане на втори етап на пристанището е получавал електрозахранване на основание предоставен документ за разрешение за строеж, издадено от община Несебър, и е бил със статут на временно захранен с електроенергия обект.

Видяна общо: 418 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.