Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Девин.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Спасиха мече от бракониерски капан

Дата: 01.09.2012
Спасиха мече от бракониерски капан
Малкото мече беше спасено от бракониерска примка край девненското село Грохотно

Малко мече беше спасено при съвместна акция на експерти от Регионална дирекция по горите – Смолян, РИОСВ – Смолян и ловно-рибарско дружество – Девин. След получен сигнал, незабавно е сформиран екип и е извършена проверка на място.

Установено е, че мече, тежащо около 12 килограма, е уловено на бракониерска примка, заложена в местността Сарпьол, намираща се в непосредствена близост до село Грохотно.

Благодарение на бързата реакция на горските служители от дирекцията, както и на експерти от РИОСВ, животното е спасено и освободено.

За да бъде извадено от примката, д-р Димитър Пампоров от спешната група към РИОСВ – Смолян упоява мечето. Поради факта, че то е много малко не му е поставен нашийник.

С цел предотвратяване на възможен контакт с майката, експертите незабавно са напуснали мястото. На безопасно разстояние е оставен екип, който да следи ситуацията.

За случая е уведомено РПУ Девин.

Агенция по горите

Видяна общо: 578 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.