Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Видин.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Седми месец Дунав мост 2 чака акт 16

Дата: 27.05.2013
Построихме мост в нищото - без пътища от двете страни!
Дунав Мост 2 бе готов на 20 октомври, но домършителните работи продължават до днес...

До дни приключват финалните тестове за сигурността на новия мост над Дунав

Сигурността на Дунав мост 2, при Видин-Калафат, била с 30 на сто по-висока от изчислената и заложена в проектната документация, съобщават от информационния офис на проекта. Двудневни проби за скорост и натоварване на автомобилния и железния път на Дунав мост 2 са потвърдили данните. Пробите са извършени от испанската фирма Tesa, подизпълнител на изпълнителя FCC Construccion.

Тестовете за максимално натоварване на моста и проследяване на евентуално провисване и завъртане на конструкцията са извършени с физическо товарене с камиони и вагони, пълни с камъни, докато специална апаратура отчита параметрите.

Пробите за скорост по жп трасето са извършени със скорости от 5, 30 и 70 км/ч на три места, по жп естакадата към моста, по моста, в плавателния и по моста, в неплавателния участък на реката.

Видяна общо: 788 рейтинг: 0.30

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.