Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Видин.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Кой трябва да открие Дунав мост 2

Дата: 13.06.2013
Дунав мост 2
Кметовете на Видин и Калафат трябва да прережат лентата на Дунав мост 2

До три месеца правителството ще предложи нова система за таксуване на Румъния, с което цените да бъдат намалени

"Не само Бойко Борисов, но и всички премиери и министри на транспорта, от управлението на Иван Костов досега, са получили покана за откриването на Дунав мост 2 на 14 юни" - заяви министърът на транспорта Данаил Папазов на пресконференция след редовното заседание на Министерския съвет.

Причината за думите му е изказване на Борисов пред журналисти в парламента, че не бил получил покана за събитието. "Дори в петък са се нагласили да ходят хора, които нямат нищо общо с Дунав мост 2, да го откриват. Аз съм летял поне 10-15 пъти да го проверявам, за да може за 3 години да стане това, което е в момента, а иначе първите копки са правени 2000 г." - не пропусна да се похвали пожарникарят, смесвайки темата със скандала за полетите на Авиоотряд 28: "Абсолютно всички полети са били по работа, като повечето от тях, дори бяха снимани от журналистите. Откривахме по 3-4 обекта на ден, с по 4-5 министри в различни части на страната. Недоволен съм, че няма да участвам в откриването на обекти, започнати по мое време. Аз градях България. Аз направих магистрали, мостове. Сега Орешарски наготово за последно ще открие и "Струма", и "Тракия", и Дунав мост, и "Хемус". Да видим, след него следващият, какво ще има оставено да открие."

Покана са получили и президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Михаил Миков. От румънска страна ще участва министър-председателят Виктор Понта. Ще има представители на Европейската комисия.

Вчера Дунав мост 2 получи Акт 16, с което съоръжението неофициално започна да работи. До края на месеца през него ще се преминава безплатно, а след това таксата ще бъде 12 лева. Кабинетът реши пешеходци и велосипедисти също да се придвижват без пари.

Видяна общо: 838 рейтинг: 0.32

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.