Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Видин.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

До края на месеца Дунав мост 2 е безплатен

Дата: 17.06.2013
Нова Европа
Дунав мост 2 пое целия трафик от видинския ферибот

След откриването на Дунав мост 2, през ГКПП Ферибот Видин не е преминало нито едно превозно средство. Трафикът се пренасочва към моста, който носи името Нова Европа.

До тази сутрин през новото съоръжение са преминали около 2 300 превозни средства, повече са излизащите от страната. Сред тях са три туристически автобуса и около 30 мотоциклета.

"През почивните дни стотици пешеходци и велосипедисти, от двете страни, преминават през моста от любопитство и за развлечение, преобладаващата част са от Видин към Калафат" - съобщи Владимир Андреев - изпълнителени директор на смесеното дружество за стопанисване и управление на моста.

Заради множеството фотосесии на мост,а се е наложи намеса на гранична полиция, за да бъдат предотвратени инциденти от спрелите за снимки туристи.

До края на месеца важи гратисния период, в който преминаващите по моста водачи не заплащат такса, а след това тази привилегия остава само за велосипедисти и пешеходци.

Очакванията са, през първата година от функционирането на моста, през него да преминават 415 000 автомобила.

БНР

Видяна общо: 1041 рейтинг: 0.41

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.