Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Видин.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Дунав мост 2 става само за бънджи скокове

Дата: 17.06.2013
Румъния няма намерение да инвестира в нови пътища
Още не е ясно, как точно ще бъде разработен Дунав мост 2, като транспортен коридор

Дунав мост ІІ е истинско инфраструктурно бижу, между два града: най-бедния в цяла Европа – Видин и не особено проспериращия Калафат. Още преди хората свободно да тръгнат, още преди да бъде официално открит за превозни средства, на моста стъпиха видинските файтони, грижливо поддържани от десетки години, впрегнати във великолепни коне.

И докато още не е ясно, как точно ще бъде разработен мостът, като транспортен коридор, то със сигурност ще става за фантастичен атракцион. Тротоарът му е достатъчно широк, та да се превърне и в място за бънджи скокове.

Бизнес бъдещето на региона е неясно. По релсите на моста влак може да се лети със 140 км/ч, но жп линията до Видин предполага най-много 80 км/ч и то само по надолнището към града. Северните съседи нямат никакво намерение да инвестират в нови пътища и затова ако трафикът се увеличи, дупките при тях ще се превърнат на кратери. Нова жп линия от Видин към София няма да се строи. И магистрала също няма да има. Затова, засега мостът е единствено надежда на най-бедните в Съюза, че Европа няма да се съгласи стотици милиони евро да са дадени за комфорта на жителите на два града да си ходят на гости по пантофи над Дунава.

Видяна общо: 1218 рейтинг: 0.47

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.