Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Триград.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Жители на Триград настояват районът да бъде включен в Натура 2000

Дата: 14.03.2007

Жители на Триград настояват районът в околностите на известното ждрело да бъде включен в "Натура 2000". От местния пещерен клуб са сезирали международни екоорганизации за съдействие след като е отложено решението за присъединяване на зоната Триград- Мурсалица към европейската екологична мрежа.

В околностите на ждрелото има два резервата и три защитени местности, срещат се изчезващи животински и растителни видове.

В подкрепа на предложението за включване на Триград в защитените територии по "Натура 2000" се обявяват местни представители на туристическия бизнес. Освен заради прочутото Триградско ждрело, ежегодно тук пристигат групи за орнитологичен туризъм, за да наблюдават изчезващи птици.

В селото е създаден инициативен комитет в подкрепа на предложението за присъединяване на Триградския район към екологичната мрежа. От инициативния комитет са запознали със случая международни екологични организации, които са готови да изпратят специалисти.

bTV

Видяна общо: 481 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Жители на Триград настояват районът да бъде включен в Натура 2000
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.