Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Триград.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Туристи слизат в ада при Орфей

Дата: 13.07.2007

Над 2000 гости от страната и чужбина се очакват на традиционните орфически празници край родопското село Триград. Празникът ще бъде открит на 28 юли в 12 часа на обяд със старинния обичай напяване на китки. Местните кукери ще пребродят селото с хлопатари, за да прогонят злото. В сумрака на страховитите Триградски скали под светлината на факлите "ще се отворят портите на ада" и шествието ще слезе в пещерата Дяволското гърло. Тя според легендите е вход към преизподнята.

Концертът Гласове от безкрая ще придаде допълнителна мистичност на празника. Купонът пред пещерата по традиция се вихри до изгрев слънце, а най-издръжливите посрещат ритуално слънцето по върховете на скалите. Къпане в ледените води на р. Триградска и церемония с мурсалски чай, известен като родопска виагра, ще освежат и най-уморените купонджии.

Видяна общо: 547 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.