Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Триград.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Еколози упоиха мече, за да спасят кошери

Дата: 10.11.2009

Еколози от регионалната екоинспекция упояваха вчера в продължение на около два часа малка мечка, нападала пчелини край Триград, съобщиха от кметството.

Представители на екоинспекцията са контролирали улова и упояването на мечето, на което е сложен GPS нашийник за проследяване. С него ще се получават координатите на движение и поведението на проблемната мечка, която през последните седмици е разбила десетки кошери край Триград.

Тригодишната мечка е хваната, след като са заложени капани в района, в който обичайно се появява, обясниха от лесничейството. Животното е паднало в капан край пчелен кошер, нападан и предишната вечер. То останало будно след първите упойки, затова се наложило повторение на упояването, преди да се монтира радионашийникът.

В лесничейството в Триград има 14 жалби от местни жители, чиито пчелини са опустошени от мечето през последните три седмици.

Видяна общо: 518 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.