Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Търговище.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Всеха лиценза на ЛВК Винпром АД Търговище

Дата: 17.07.2012
Винпром Търговище остана без лиценз
Водка Търговище бе най-търсена на българския пазар и трън в очите ва Вальо Танов...

Над 600 души, от града с най-голяма безработица – Търговище, остават на улицата. Причина за това е, че двата ключови завода ЛВК Винпром АД и предприятието на Кока-Кола спират работа.

Производителят на алкохолни напитки има проблеми с лиценза, а другият има големи разходи.

Разрешителното на Винпром бе отнето за установени системни нарушения. Заводът е затворен от 3 юли, когато от агенцията прекратиха лиценза на дружеството. Направена е и задължителна инвентаризация. Ръководството на завода обжалва това пред съда. На закрито заседание магистратите се произнесоха в полза на ищците. Решението на съда е с дата 12 юли и ще важи, докато делото по лиценза се гледа по същество, обясниха от пресцентъра на агенция Митници.

Заводът на Кока-Кола спира да работи от есента. От Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмани обявиха, че консолидират производствената си инфраструктура, за да подобрят ефективността. От дружеството оптимизират разходите си, като прехвърлят производствен обем от Търговище в Костинброд. Така във втория град ще бъдат открити 30 постоянни и повече от 32 сезонни работни места.

Хората, които ще бъдат съкратени, ще получат по-високо обезщетение от предвиденото в закона, изтъкват от компанията. От дружеството преструктурират дейността си заради общия спад на пазара за безалкохолни напитки у нас през последните три години, посочват още от Кока-Кола.

От Кока-Кола уточниха, че 55 служители ще бъдат обхванати от структурните промени в Търговище. От компанията подчертаха, че складовата база и отдел "Продажби" остават в града, като там ще работят над 40 служители.

След закриването на предприятието за вино и за безалкохолни напитки в Търговище ще останат само завода за плоско стъкло Шише Джам и завода за акумулатори.

Видяна общо: 766 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.