Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пирин.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

В предсмъртния си гърч Караджова разреши строителството в Пирин

Дата: 20.02.2013
Разрешиха строителството в Пирин
Мина 11.00 ч., а още не съм пила едно малко...

Екоминистерството разреши допълнително строителството в ски зоната над Банско. След като Висшият експертен екологичен съвет одобри промяна в плана за управление на природния парк, ще могат да се строят нови ски съоръжения. Експертите отхвърлиха исканията за разширяване на ски зоната, в територии от парка. Лифтове и ски писти може да има само на сегашната обособена туристическа зона.

Сега 2.5 % от територията на националния парк е застроена, като спортните съоръжения заемат 0.2 % от планинската зона, обясниха от министерството на околната среда и водите.

Втори лифт на Банско може да има, след като от общината предоставят план за развитие на региона и конкретно инвестиционно намерение. Задължителен ще бъде и документ за оценка за въздействието върху околната среда и оценка за съвместимост с НАТУРА 2000.

Членовете на експертния екологичен съвет предложиха на министър Нона Караджова да внесе проекта за промяна в Плана за управление на парка в Министерския съвет, където окончателно да бъде приет, но тя днес си отиде с кабинета на Тъпите...

Видяна общо: 740 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | В предсмъртния си гърч Караджова разреши строителството в Пирин
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.