Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Родопи.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Над 20 души са блокирани в родопската хижа Четирите сезона

Дата: 23.01.2012

Група туристи са блокирани в хижа, в местността Хайдушки поляни, тъй като пътят е непроходим, съобщи полицията в Смолян. Около 20 туристи принудително остават и днес в хижа Четирите сезона, оказали се в снежна блокада.

По-рано днес БНР съобщи, че 22-ма души са блокирани от снега вече няколко дни в хижа над Смолян, като сред тях са осем деца и мъж, болен от диабет. Туристите са блокирани на 2 000 м надморска височина от 4-5 дни.

"Храната ни вече привършва, а помощ не се очаква, прехвърлят ни от телефон на телефон. Звъним непрекъснато на тел. 112. Оттам ни препращат към почистващата фирма. Директорът на почистващата фирма не си вдига телефона от вчера сутринта. Непрекъснато ни прехвърлят към Гражданска защита. Казват ни да се обърнем на друго място, отвсякъде ни прехвърлят" - заяви в интервю за БНР бедстващата Елена Георгиева.

От ОДМВР уточняват, че е предложено на туристите да бъдат извозени от района с високопроходими автомобили, но те отказват и настояват да тръгнат с личните си коли.

Сигналът за проблема с пътя до хижата е получен вчера в 16 часа. Разчистването на трасето до Четирите сезона се затруднява от продължаващи снегонавявания, уточняват от полицията.

БТА

Видяна общо: 663 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.