Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Родопи.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Да опазим табелите по Трансродопския маршрут

Дата: 11.12.2012
Трансродопски маршрут
Унтусиасти нанасят вертикална туристическа маркировка

Проект Новото тракийско злато отправя призив за опазването на маркировъчните табели по Трансродопския маршрут за пешеходен и велосипеден туризъм. Сто табели бяха поставени по маршрута през октомври, но част от тях вече са изчезнали, констатира екипът на НТЗ.

"Има участъци, в които сякаш някой целенасочено премахва табелите, като например в района около Бяла река и село Дъждовница. Между селата Гълъбово и Латинка маркировката на дърветата е изсечена с брадва" - обясни Михаела Кирчева, координатор по екотуризъм в НТЗ.

Трансродопският маршрут тръгва от Пампорово на изток и преминава през Западните Родопи, река Арда и язовир “Кърджали”, района на “Студен кладенец”, Ивайловград, Маджарово и се връща обратно в Кърджали.

Очаква се маршрутът, финансиран по българско-холандския проект „Новото тракийско злато“ да привлече повече туристи в Родопите. За да бъде маршрутът успешен и наистина привлекателен за групи и индивидуални туристи, маркировката е изключително важна.

Официалното представяне на Трансродопския маршрут за пешеходен и велосипеден туризъм е предвидено на изложението Ваканция и СПА Експо 2013 (14-16 февруари) в София. Тогава ще бъде готова и карта на маршрута. Очаква се маршрутът да бъде включен в програмите на „Къща за приключения и книги“, „Байкария“, български и чуждестранни туроператори.

Ива Тончева - ПР и комуникации при Новото тракийско злато

Видяна общо: 823 рейтинг: 0.30

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.