Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пловдив.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Русия помага на фирми за панаира в Пловдив

Дата: 30.09.2009

Държавата осигури финансова подкрепа за представянето на руски фирми в 65-тия международен технически панаир, съобщи Вера Герасимчук, която е организатор на руското участие във форума за инвестиционни стоки и технологии в Пловдив. Те използват програма на Министерството на науката и образованието, която финансира малкия и среден бизнес за неговото презентиране на изложения, затова тук специално пристигна и зам.-министърът Юрий Сентюрин.

29 руски организации и предприятия са дошли на ЕСЕН 2009. Те показват своите най-нови разработки и високотехнологични продукти в палата 11.

Интересът на руския бизнес към България е голям, твърдят участници в експозицията. 10 фирми посетиха смесеното българо-руско предприятие „Автоелектроника“, а почти всички вече са имали делови срещи с бъдещи партньори от различни браншове. Догодина ще доведем повече участници, защото сме много доволни от условията в панаирния комплекс и от преговорите, които се водят, добави Вера Герасимчук.

Възможностите за съвместни проекти и инвестиции на наши и руски предприятия са акцент и в Деня на Руската федерация на Есенния панаир, който ще бъде на 1 октомври в зала Хеброс на конгресния център. В програмата са включени презентации на Руската академия на науките, на министерството на образованието на Русия и на 7 водещи компании. Те ще представят нови технологии и продукти в обработката на стъкло, навигацията, софтуера, производството на гуми, стъклопакети, електродвигатели, генератори, апарати за компютърна диагностика.

Русия е една от 13-те държави, които са заявили официални участия в 65-ия Международен технически панаир. На него ще се представят изложители от 43 страни. 

 


Видяна общо: 781 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.