Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пловдив.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Разширява се обхватът на автомобилите, ползващи данъчен кредит

Дата: 04.10.2009

Разширяване на обхвата на автомобилите, ползващи данъчен кредит, промоционални условия за коли на склад и лансиране на специални серии са трите най-интересни тенденции, които могат да се отбележат на провеждащия се в рамките на панаира пловдивски автосалон.

Предимството връщане на данък

Доскоро възможност за връщане на ДДС при покупка и от разходите за поддръжка и експлоатация даваха само моделите с 1+1 или 6+1 места. С влизането на България в ЕС се появи възможност за разширяване на обхвата на данъчния кредит, като повече модели получиха европейската хомологация № 1 и съответно с 20 % по-ниска цена.

Така, без никакви трансформации като товарни автомобили, се класифицират хечбеци и комбита, отговарящи на определени условия - размер, товароносимост и т.н. Благодарение на това на пловдивския панаир данъчен кредит при покупка ползват регистрирани по ДДС фирми за цели седем модела на Рено - Меган (хечбек и комби), Лагуна (хечбек и комби), Клио комби, Канго и Гранд Сценик.

Дачия Сандеро с хомологация № 1 е най-евтиният нов автомобил на салона с цена от 11 625 лв. без ДДС.

Пежо също има своя "бизнес серия" от широка гама автомобили, за които се прилага данъчен кредит. Преференцията важи за моделите 207 (хечбек и комби), 308 (хечбек и комби), 3008, Бипър Типи и Партнер Типи.

Специалните серии

Специални серии са друг маркетингов ход за привличане на клиенти. Обикновено става дума за модели с всички най-необходими екстри, които излизат почти на цената на базовите модели. Така например Дачия лансира семейството Ветрен, представителите на които имат ABS, климатик, две въздушни възглавници и серво на волана. Цените са като на базовите модели и започват от 13 990 лв. с ДДС за Логан седан, 14 990 лв. за Сандеро и 16 990 за Логан комби.

ФИАТ има специални серии за два свои модела. Лъки (Lucky) е за Гранде Пунто със стартова цена 18 990 лв. с ДДС, а Примо (Primo) за Браво (от 24 590 лв. с ДДС).

Промоциите

Притиснати от намалелите наполовина продажби, наличностите и липсата на свежи пари компании продължават да продават на промоционални условия модели на склад. При Рено например отстъпките и намаленията достигат близо 20 000 лева с ДДС за определени модели.

При Пежо стартовата цена на всъдехода 4007 е 38 596 лв. с ДДС, като клиентът не само плаща с 16 400 лв. отколкото преди година, но и получавате подарък скутер Спийдфайт. Дилърът на френската компания лансира и "Великата лекотоварна промоция", като отстъпките започват от 3 680 лв. за 206+ Van и стигат до 16 160 лв. за Боксер. Сериозно са намалени цените и на моделите 107, 206 седан, 206+ и 407.

При Форд специалната оферта за Фиеста включва стартова цена 17 500 лв. с ДДС. Моделът Мондео е по-достъпен с 20 % (от 35 990 лв. с ДДС), а Форд Фюжън се предлага с богато оборудване (климатик, кожен волан, радио-CD с 4 тонколони и т.н.) за 18 550 лв. с ДДС (с включена 30 % отстъпка).

При ФИАТ също има специални оферти за автомобили на склад, като бонус са 2 % застраховка автокаско за първата година и възможност за удължена гаранция до 5 години.

При Булвария изключително добри ценови условия за ограничени количества на склад има за Шевролет Лачети. Атрактивен експонат е Опел Зафира с фабрично монтирана метанова инсталация. Моделът има максимална мощност 94 к.с., като разходите за изминаване на 100 километра са 30 % по-ниски в сравнение със Зафира с дизелов мотор и наполовина по-ниски от същия ван на бензин.

Луксозните марки също не се срамуват да предложат специални оферти за автомобили на склад. По време на панаира клиентите на Мерцедес например могат да се възползват от специалните фиксирани цени за високо оборудвани автомобили GLK (от 39 900 евро с ДДС) и модификации на С-сlass Complete (от 29 000 евро с ДДС).

При Волво моделът XC90 с най-високото ниво на оборудване се продава с отстъпка до 24 %, а за единични бройки на S60 цените са по-ниски с 20 на сто.

Нови лизингови схеми

На панаира специални оферти имат и лизинговите компании, като дори дебютира нова схема за разсрочено плащане - с равни годишни вноски. Иновацията идва от Япония, а у нас важи за автомобили Мазда. Най-общо клиентът плаща една трета от цената на избрания модел (7 330 лв. с ДДС за Мазда 2, 1.3 бензин, 75 к.с.) и го получава веднага. През 2010 г. плаща още 1/3 и след още една година - последната третина от цената. Предимството е, че по тази схема колата се закупува без оскъпяване, допълнителни такси и скрити комисиони.

Видяна общо: 796 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Разширява се обхватът на автомобилите, ползващи данъчен кредит
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.