Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пловдив.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Официално откриване на обновения пловдивски обреден дом

Дата: 28.10.2009

Официалното откриване на обновения пловдивски обреден дом, което ще се състои на 29 октомври 2009 г., четвъртък, от 15.30 ч на ул. Съборна 23, в Пловдив. Ще можете да присъствате на бракосъчетаването на първата двойка, която ще започне своя семеен живот в най-красивата в България ритуална зала.

Пловдивският обреден дом се стопанисва от фирма Пълдин Туринвест, в която съсобственици са община Пловдив и бизнесменът Георги Гергов. Реконструкцията и обзавеждането на Обредния дом са на стойност около 2 милиона лева.

Сградата е построена през 60-те години на ХІХ век и представлява един от най-добрите образци на прочутите пловдивски възрожденски къщи. След Освобождението е била резиденция на губернатора княз Александър Дондуков-Корсаков. През 1974 г. е реставрирана и превърната в обреден дом за сватбени тържества.

Сегашният ремонт е първият след повече от 30 години дейност. С него сградата е възобновена в нейния някогашен стил, допълнен от модерни елементи и удобства като климатизация.

„Хората мечтаят за блясъка на Холивуд и решихме да им го осигурим поне в деня на сватбата“, обяснява дизайнерката Олга Балабанова.

В ритуалната зала е запазен оригиналният таван, покрит с естествена коприна и изрисуван от художници. Гербът е специално изработен от майстор дърворезбар. По същия класически метод са реставрирани останалите дърворезбовани елементи от интериора. Халките на бюрото, където младоженците ще поставят своите подписи под брачното свидетелство, са покрити с 23-каратово злато.

Рози и орхидеи, направени от коприна като цветята в Белия дом, украсяват клонки холандска върба, а край тях се спускат каскади от кристали „Сваровски“. Такива композиции са поставени във фоайето и стаите, по стълбището и уютните кътчета из целия обреден дом.

Мокетът на пода напомня старинен килим, защото е изтъкан по специална технология от чиста вълна. Завесите са в класически английски стил, дамаските са от пожароустойчиви материи. Осветителните тела напомнят за разкоша на ХІХ век.

Предвидени са специални будоари за булката и за младоженеца.

В стил ретро лукс е и ресторантът.

„Сградата се превърна в истинско бижу, в най-луксозния ритуален дом в страната“, заяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

Видяна общо: 666 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.