Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пловдив.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Община Пловдив дотира пътуванията на хората с увреждания

Дата: 19.11.2009

Община Пловдив ще дотира цената на билетите за градския транспорт на 30 000 хора с увреждания. Те ще пътуват по цялата градска мрежа срещу годишна карта и билет от 40 стотинки при редовен билет от 1 лев. Цената на картите, в това число и за пенсионерите, ще бъде между 15 и 90 лева в зависимост от размера на пенсията. Най-скъпи ще бъдат цените за възрастните хора, които получават повече от 400 лева пенсии.

Заради кризата не можем да си позволим цената на преференциалното пътуване да бъде 25 стотинки, тъй като бюджетът ни за следващата година е с около 50 милиона лева по-малък от сегашния. Преференциите за градския транспорт за хората с увреждания в Пловдив са единствените в страната.

Славчо Атанасов - кмет на община Пловдив

Видяна общо: 576 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.