Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пловдив.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Премиерът разпуска в Баня

Дата: 27.11.2009

Корупция в действие

Утре пожарникарят и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открият нов път и мост на река Стряма в град Баня. Лентата ще бъде прерязана на официална церемония в събота, 28 ноември, в присъствието на Пловдивския митрополит Николай. Това е първият етап от трасето, което ще свърже Баня с автомагистрала Тракия. Изпълнителят на обекта - Пътища Пловдив АД, изгради за 7 месеца участък с дължина 26.3 километра, нов мост над Стряма и ремонтира основно други 7 мостови съоръжения.

До 15 април 2010 г. трябва да бъде завършена втората отсечка с дължина над 13 километра. Стойността на целия проект е 11 782 000 евро без ДДС!?!

В строеж и ремони по време на първия етап са вложени 7.5 милиона евро, от които 600 000 са за новия мост, съобщиха от Пътища Пловдив АД. Фирмата е направила трасето от изкопните работи до полагането на най-модерната и устойчива на износване настилка – сплит мастик асфалт, от която са сложени 22 000 тона. Пет пласта различни видове асфалт покриват новото шосе към Баня, за да се гарантира неговата здравина. Само те са на стойност 4.2 милиона евро без ДДС.

Край пътя е монтирана 12 километра стоманена предпазна ограда, поставени са 450 пътни знаци и табели, възстановени са 5 800 кв. метра тротоари.

Вторият участък, който Пътища Пловдив АД ще предаде през пролетта на следващата година, е с дължина 13.4 километра и на стойност 4.2 млн. евро без ДДС. Той ще се строи по същата технология, осигуряваща дълготрайна употреба на съоръжението. Още 11 500 тона сплит мастик асфалт ще бъдат вложени в настилката, ще се монтират 350 указателни знаци и табели.

Строителството се извършва по националния проект „Транзитни пътища V – Лот 9: Път ІІ-64, Баня - магистрала Тракия“. Първият участък, който ще бъде открит в събота, е от км 9 до км 35, а вторият – от км 35 до км 49.

Проектът „Транзитни пътища V“ се финансира от европейската инвестиционна банка (65 %) и държавния бюджет (35 %). За Лот № 9 - рехабилитация и реконструкция на пътя от Баня до магистрала Тракия, бе обявен международен търг в началото на 2008 г., в който участваха 7 български и чуждестранни компании.

В момента Пътища Пловдив АД работи на 6 големи обекта в пловдивска област.

Официалното откриване ще бъде утре от 11 ч. в град Баня, до ресторант Кипарис.

Видяна общо: 748 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.