Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пловдив.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Летище Пловдив остана без изпълнителен директор

Дата: 18.02.2015

Изпълнителният директор на летище Пловдив - Иван Карнабитов подаде оставка

Карнабитов стигна до този ход след като е притиснат от персонала, който претендира за неполучени заплатни. Подалият оставка е несъгласен с начините на финансиране от страна на държавата. На служителите са били преведени едва по 200 лева, вместо целите заплати.

"Трябваше да преведем заплатите за януари, но преведохме едва по 200 лева. Финансирането при нас идва по две направления. Първото е собствената ни търговска дейност. За 2014 година тя е подобрена с над 30 %, което в цифри прави 2 000 000 лева, спрямо 1 500 000 за предходната.
Другият източник, съгласно Закона за гражданското въздухоплаване, е издръжката за изпълнение на държавни функции. Именно оттук идва сегашното затруднение - за миналата година тази издръжка е намалена с 22 %. За 2013 г. тя бе 2 600 000 лева, а за 2014 г. е 2 000 000 лева" - обясни Карнабитов.

в-к Преса

Видяна общо: 978 рейтинг: 0.49

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.