Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пловдив.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Финните градски прахови частици увеличават риска от хронични заболявания

Дата: 23.02.2015
В 14 града измериха опасни нива на запрашаване на въздуха
От агенцията твърдят, че причината за мръсния въздух е масовото използване на твърдо гориво в битовия, обществения сектор и вредните емисии от автомобилите

Днес, в 14 града, Изпълнителната агенция по околната среда измери запрашаване на въздуха, превишаващо допустимите норми. Наднормено количество на фините прахови частици е измерено в Бургас, Враца, Видин, Димитровград, Кърджали, Ловеч, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, София и Стара Загора.

Най-високи нива – превишаващи 3.47 пъти допустимото, са измерени в Пловдив. Над 3 пъти, над нормата, е било замърсяването във Враца и Ловеч.

От агенцията твърдят, че причината за мръсния въздух е масовото използване на твърдо гориво в битовия, обществения сектор, както и вредните емисии от автомобилите, в съчетание с неблагоприятните метеорологични условия. На много места в страната имаше мъгли.

И днес данните за Пловдив са тревожни, но финните прахови частици са много по-малко от вчера - с 0.2 % над допустимото.

Лекарите твърдят, че финните прахови частици увеличават риска от хронични заболявания, увреждат сърдечно-съдовата система, водят до туберкулоза и злокачествени заболявания. Заради мръсния въздух, в Пловдив, адвокат Михаил Екимджиев четвърта година вече съди общината. До дни се чака решение на съда по делото.

Нова телевизия

Видяна общо: 946 рейтинг: 0.46

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Финните градски прахови частици увеличават риска от хронични заболявания
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.