Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Пловдив.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

За дегустациите на Винария 2015 бяха използвани 60 000 чаши

Дата: 10.03.2015
Винария 2015
Тълпи от посетители обсаждаха Града на виното, през петте дни, в които се проведе международната изложба Винария 2015

Търговци изкупиха всички бутилки от вината със Златен ритон

Търговски вериги изкупиха цялото налично количество от вината, удостоени с приза Златен ритон, на международната изложба за лозарство и винарство Винария 2015. Деловия форум се проведе от 4 до 8 март, в Международен панаир Пловдив, къдетоо се представиха близо 120 фирми от 8 държави.

Наградата Винен Оскар получиха:

Меди Валей, за Excentric Incanto Chardonnay & Sauvignon Blanc
Винал – Ловеч, за Мерло специална резерва 2010
Давинус – Чехия, за Sommelier Ризлинг Влашки 2013, късен гроздобер.

За първи път, от 20 години, Златният ритон напусна границите на България. Италианско вино беше на стотни от голямата награда и догодина може да имаме още един приз в чужбина, което е свидетелство за авторитета на нашия международен конукрс за вина и спиртни напитки.

За първи път тази година изложението бе организирана по едно и също време с международната селскостопанска изложба Агра. Въпреки дъжда и снега, новият формат доведе няколко пъти повече посетители на Винария 2015, в сравнение с предишните издания.
За дегустации в уникалния Град на виното, където свои колекции показаха близо 50 български и чуждестранни изби бяха използвани 60 000 чаши. Градът на виното е част от концепцията за обновяване на изложбата, а ефектът надмина очакванията. Посетителите се чувстваха по-уютно, изложителите бяха равнопоставени и доволни.

Във фокуса бяха продуктите. Това е важно, защото крайният потребител оценява качествата на напитките, а не блясъка на щанда и това дава шанс на всички да привлекат вниманието на публиката.

„По цял свят специализираните изложения за вина и храни вече не са толкова платформа за правене на бизнес, колкото мрежа за обмен на опит и информация, за срещи с крайните потребители. Тази година на Винария правим нещо подобно, по много атрактивен начин, за да се впишем в новата тенденция“ - коментира преди откриването Радослав Радев, председател на НЛВК, чиято е концепцията за обновяване на изложбата. Елемент от нея беше и присъствието на повече от 10 чуждестранни търговци и еножурналисти, които ще популяризират нашите вина и спиртни напитки на външния пазар.

Вече се обмисля идеята в следващото издание на изложбата Градът на виното да се разшири, за да се доразвие тазгодишният експеримент за съвместно представяне на напитки, храни и гурме кулинария. То дава тласък и на алтернативни форми на туризъм.

"Годишно у нас се създават 10-20 нови изби и всички се ориентират към предлагането на цялостна услуга, съчетаваща винен и гурме туризъм. Районите с най-развит винен туризъм у нас са Югоизточна България, Югозападна България, около град Сандански, пловдивска и великотърновска област" - посочи Радослав Радев.

Национална лозаро-винарска камара (НЛВК)

Видяна общо: 8468 рейтинг: 4.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.