Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Лозенец.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Къмпинг Юг става модерен ваканционен комплекс

Дата: 10.04.2008

Ваканционен комплекс Соут Сендс ризорт ще бъде изграден на мястото на бившия къмпинг Юг до село Лозенец. Комплексът ще бъде разположен на 20 метра от плажната ивица. Проектиран е с шест секции, всяка с отделен вход и общо 248 апартамента.

На територията на Соут Сендс ризорт ще има още зона за отдих, детска площадка, открит и закрит басейн, фитнес център, SPA комплекс, магазини, два ресторанта, кино и паркоместа.

Сутеренът е решен с подземен паркинг и технически помещения. Проектът е дело на Атика Р5 ООД. Инвеститор е Нотекитен ООД, а контрактьор и изпълнител на проекта - Унистрой ЕООД. Фирмата е изпълнила за четири години няколко сгради в централната градска част на Бургас, както и няколко комплекса по Южното Черноморие - в Лозенец, Синеморец и Свети Влас.

Строителството на Соут Сендс ризорт е започнало от февруари тази година, а завършването на комплекса е предвидено за май 2010 г.

Още един ваканционен комплекс от затворен тип израства в Лозенец - Емберли. В него инвестира Емберли дивелъпмънтс ООД. Емберли е старото име на Лозенец и в превод от турски означава сорт грозде, отглеждано по тези места в миналото. Мястото е предпочитано досега от българските летовници, живеещи в големите градове.

Комплексът в Лозенец е проектиран от архитектурно студио Арт ню вижън върху 7400 кв.м площ в северната част на Лозенец, близо до морския бряг. Той ще разполага с общо 116 апартамента, лобибар, спортен център, салон за красота, открит басейн за деца и паркоместа. В комплекса ще има условия за всякакъв вид воден спорт, тъй като в Лозенец работят две училища - за сърф и кайнтсърф. Фирмата, която изпълнява строителството, е Анабела билд ООД. Пусковият срок на обекта е 1 юни 2009 г. След откриването на комплекса той ще се управлява и поддържа от Пропърти мениджмънт БГ ООД.

Видяна общо: 2706 рейтинг: 0.76

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.