Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Слънчев бряг търси терени за паркинги

Дата: 21.08.2007

Хотелиерите в курорта Слънчев бряг приветстваха решението едноименното дружество да извади от активите си инженерната инфраструктура на курорта и да я продаде на общината в Несебър. В момента инфраструктурата на източната част на курорта се стопанисва от дружеството, а в западната се управлява от общината. Съвсем естествено и нормално е улиците да се управляват от общината, коментира в края на седмицата Елена Иванова и добави, че съюзът на собствениците от дълго време настоявал за това прехвърляне.

Продажбата ще включва тротоарите, улиците и алеите, парковото осветление, съоръженията, с които се осъществява пропускателният режим, и водопроводите. При продажбата инфраструктурата не може да бъде разделяна. Тя е оценена за малко над 38 млн. лв. без ДДС. Предложението за продажба първо трябва да бъде одобрено от общото събрание на Слънчев бряг АД. След това предстоящата сделка трябва да се разреши и от Агенцията по приватизация.

По повод на обявената цена хотелиерите коментираха, че юристите трябва да се изкажат доколко е редно общината да я плаща. От една страна е нормално общината да е собственик на инфраструктурата, а не някое търговско дружество, коментира Елена Иванова. От друга обаче, Слънчев бряг биха имали претенции към вложените до момента средства в инфраструктурата, добави тя.

В същото време стана ясно, че персоналът в Слънчев бряг ще паркира служебните си автомобили на специално обозначен за целта паркинг извън центъра на курорта. За целта хотелиерите от Слънчев бряг заедно с общината трябва да намерят подходящ терен между източната и западната част, съобщи председателят на Съюза на собствениците на хотели в курорта Елена Иванова.

Новият режим на паркиране трябва да влезе в сила от следващия летен сезон, каза Иванова. Целта е да се облекчи движението в курорта и да се освободи повече място за автомобилите на туристите.

"След премахването на пропускателния режим в комплекса няма хаос, задръствания и безпорядък. Движението е нормално и трансферите на туристите се извършват безпроблемно", казаха от съюза на собствениците. Бариерите бяха премахнати след дълъг спор между Слънчев бряг АД и съюза на собствениците. Мотивите за бариерите са, че по този начин се ограничава достъпът на автомобили на посетители, които не са гости на курорта, и се намалява опасността от кражби. Джебчиите и уличните крадци са пешеходци, казват пък от съюза на собствениците. Оттам съобщиха още, че охраната в курорта ще бъде засилена. Това ще стане чрез увеличаване на броя на патрулиращите полицаи.

Видяна общо: 602 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.