Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Слънчев бряг иска още полицаи заради джебчии

Дата: 22.08.2007

Да се командироват още полицаи в Слънчев бряг, поиска Съюзът на собствениците в курорта от вътрешния министър Румен Петков. Това съобщи председателят на сдружението Елена Иванова, предаде БГНЕС. Служителите, които сега работят там, не могат да се справят с нарастващата престъпност. 50 полицаи от вътрешността на страната се командироват всеки месец в Слънчев бряг. Те работят 30 дни, след което идва друга смяна. Те обаче са недостатъчно, твърди Елена Иванова. Тя е провела разговори с директора на РПУ Несебър и с кмета на Несебър Магдалена Мандулева по проблема, но той няма да бъде решен без помощ от министерството.

В курортния комплекс патрулират по 24 часа две двойки патрули с полицейски автомобили. Те всяват респект, но не могат да бъдат ефективни при кражбите на плажа и от хотелските стаи, които се извършват през нощта. Помагат им 20 велополицаи, които също обикалят комплекса. Те работят на две смени, но също не са в състояние да се справят с джебчиите в комплекса. 320 хиляди души има в момента в Слънчев бряг. В същото време гастролиращите крадци се увеличават. Всеки ден от вътрешността на страната, предимно от Сливен, пристигат цели ромски семейства с каруци и се настаняват на катуни извън територията на курорта. Никакви охранителни мерки като камери, бариери или патрулиращи полицаи не спират джебчиите.

Видяна общо: 592 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.