Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Безжичен Интернет на плажа

Дата: 09.09.2007

Новата мода


Все повече потребители (в това число и българи) започват да предпочитат предимствата на работата от разстояние и не се притесняват по време на лятната си почивка да включат своя лаптоп, за да свършат някоя задача. А дори и онези, които не си позволяват служебни ангажименти по време на лятната почивка, все по-често не се разделят от преносимия си компютър – просто за да си прочетат пощата, за да качат в Интернет току що направените снимки или да разгледат тези, качени от някой друг. Технологиите отдавна не се свързват само с работата, но предлагат и чудесни възможности за забавление през лятото.

За летуващите по българското Черноморие до скоро въпросът как да се свържат с Интернет си оставаше едно от най-сериозните препятствия. Затова е радващо, че все повече фирми предлагат безжичен Интернет достъп в хотелските комплекси чрез технологията WiFi. Телеком операторът НЕТ ИС САТ например дава обяви, че ще предостави в няколко Черноморски региона възможност за WiFi свързаност, която ще бъде достъпна до септември.

Услугата се нарича NET IS SAT WIFI и е достъпна за всички на плажа Какао бийч в Слънчев бряг и в къмпингите Градина и Златна рибка край Созопол. Скоростта на връзката е 3 мегабита и позволява спокойно да се провери електронна поща или да се разгледа съдържание в Интернет. Единственото, което клиентите трябва да имат за целта, е преносим компютър, PDA устройство или мобилен телефон с вградена безжична (wireless) карта. Ако нямат такава, на разположение срещу депозит в къмпинг Градина са карти за безплатно ползване, предоставени от НЕТ ИС САТ, съобщиха негови представители. За гостите на Какао бийч са осигурени и два десктоп компютъра с Интернет.

Достъпът до безжичен Интернет се осъществява с предплатени карти за 5 и 10 часа, на цени съответно 6 и 10 лева. Карти могат да се закупят от бара на Какао бийч в Слънчев бряг или от рецепцията на къмпингите Златна рибка и Градина. Ако клиентите искат да се запасят с карта още преди да тръгнат на море, могат да го направят в централния софийски офис на НЕТ ИС САТ на адрес Зайчар 117, до метростанция К. Величков или в касата на компанията в метростанция Сердика. Възможно е да се поръча и акаунт с фиксирано време на ползване на Интернет в рамките на определен период, съвпадащ с лятната отпуска на дадения клиент. Услугата може да се използва в мрежа от безжични точки (hotspots), които, освен плажните горещи точки, включват още Буда бар в центъра на София и Пловдив, ресторант Пасторитто в Sofia City Center и бар Баскервил.

Видяна общо: 591 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.