Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Хотелиерите в Слънчев бряг ще избират ново ръководство

Дата: 29.11.2007

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг, който обединява хотелите в най-големия морски курорт, се очаква да има ново ръководство и да въведе някои промени в устава, след като проведе годишното си общо събрание, съобщиха членове на сдружението. Като най-вероятна кандидатура за председателското място се определя Елена Иванова, която и в момента ръководи организацията.

Основната промяна, която предлагат част от членовете, е да се дадат повече правомощия на управляващите органи. Целта е да се постигне по-голяма оперативност при работата на организацията, казаха от Съюза на собствениците.

Организацията има многобройна маса и е трудно да се събираме всички, за да решаваме важните въпроси, каза Елена Иванова. Сред предложените промени е управителният съвет сам да избира председателя си, както и членовете му да решават за членството на организацията в други структури. В момента такива решения се взимат от общото събрание. Ако бъде прието това предложение, именно новият управителен съвет трябва да избере новия председател.

По информация на членове на сдружението най-вероятната кандидатура за председателското място е тази на Елена Иванова. Тя потвърди готовността си да претендира отново за ръководното място. Някои от хотелиерите, които често са в опозиция на сегашния председател, също потвърдиха, че очакват нейното преизбиране.

Друго от предложенията е да се увеличи числеността на управителния и контролния съвет. В момента в управителния съвет влизат седем представители, а желанието на някои от членовете е те да бъдат девет или 11. Контролният съвет сега се състои от трима членове. Също така се предлага в управителния съвет да влизат само собственици на хотели, а не упълномощени от тях лица или мениджъри.

Ние сме организация, наречена Съюз на собствениците, взимаме решения, които засягат хотелите и курорта, и е редно членовете да са самите собственици, каза Елена Иванова.

Сдружението на хотелиерите е създадено с цел да защитава интересите на членовете си, които имат туристически обекти в морския курорт. Една от каузите, за които Съюзът на собствениците се бореше през изминалото лято, беше да се премахнат бариерите, които спират достъпа до Слънчев бряг. Колите влизаха в курорта с пропуски. Застъпникът за бариерите беше дружеството Слънчев бряг АД, което е съсобственик на инфраструктурата. Съюзът на собствениците подкрепи и инициативата на някои екоорганизации да не се застрояват дюните в Слънчев бряг.

Видяна общо: 705 рейтинг: 0.17





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.