Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Газифицират Слънчев бряг през 2008 г.

Дата: 04.12.2007

За целта Бургасгаз, на чиято лицензна територия се намира елитният курорт, ще изгради 16,7 километра мрежа

През 2008 година започва газификацията на Слънчев бряг. За целта Бургасгаз ЕАД, на чиято лицензна територия се намира елитният курорт, ще изгради 16,7 километра газоразпределителна мрежа, съобщиха от дружеството. До 2012 година ще бъде покрита цялата територия на курорта, а дължината на мрежата ще достигне 60 километра.

Екипите на Газтек БГ АД, дружеството-проектант от семейството на Овергаз, са проучили вече 80 процента от територията на Слънчев бряг. До края на годината компанията ще завърши цялостния проект за изграждането на нови 35 километра от мрежата.

Първите клиенти на газоразпределителното предприятие ще бъдат 20 хотела с четири и пет звезди, които ще консумират годишно над 1 000 000 кубически метра природен газ.

Досега хотелите в Слънчев бряг използваха за своите нужди електрически ток, нафта и пропан-бутан – от два до четири пъти по-скъпи от газа.

Планът на Бургасгаз ЕАД предвижда през 2009 година да започне газификацията на новия град в Несебър. През първия етап на проекта ще бъдат построени 5 километра газоразпределителна мрежа.

Впоследствие клиенти на дружеството ще станат и курортните селища Равда и Свети Влас.

Видяна общо: 656 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.