Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Стоп на строежите в Слънчев бряг

Дата: 30.04.2008

Строителството в Слънчев бряг да приключи на 1 май, а не на 15-и както досега, искат хотелиерите от Съюза на собствениците в комплекса. Това се налага заради факта, че първите немски туристи, които ще летуват в курорта, пристигат с чартърен полет на летище Бургас на 2 май. Искането за спиране на строителството е поставено пред кмета на община Несебър Николай Димитров още преди месец.

Сега именно той трябва да издаде заповед за замразяване на строежите, твърдят хотелиерите. "Над 80 процента от временните постройки в Слънчев бряг са незаконни, заяви заместник-председателят на УС на Съюза на собствениците Мария Инджова. Тези, които са законни, пък имат разрешение само за 20 квадратни метра, а някои от тях са заели по над 200.

Тяхното премахване обаче не е в правомощията на кмета на Несебър, а без помощта на държавата собствениците на ресторанти не могат сами да се справят с тези нелоялни конкуренти, каза още Инджова. Междувременно стана известно, че за новия туристически сезон в Слънчев бряг ще бъдат командировани полицаи от цялата страна. "Утре предстои среща с ръководството на летището, за да се уточни начинът, по който ще става превозът на летовниците до комплекса през лятото. И тази година няма да има бариери в Слънчев бряг, заяви още Инджова.

Предвижда се в близките дни провеждането на нова среща с администрацията на общината. На нея ще бъде решено как ще действат командированите полицаи в комплекса. Хотелиерите искат те не просто да пазят КПП-тата, а всеки от тях да отговаря за определен район и да следи както за мними просяци, които досаждат на туристите, така и на проститутки", каза още Мария Инджова.

Видяна общо: 693 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.