Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Микроби сменят строителите на плажа

Дата: 20.05.2008

Багерите си отиват от морето, но се задава нов кошмар за туристите - нашествие от микроби. Двата варненски плажа - Офицерският и Южният, са с влошени микробиологични показатели на водата, съобщиха от РИОКОЗ. Евентуалните причини за замърсяването са фекалиите, които изтичат от Шокърския канал в Морската градина, както и пробита канализация от многобройните строежи в близост до плажната ивица. Необходими са спешни мерки, за да не се провали сезонът, коментират експерти.

Иначе строителите по Северното Черноморие спазиха закона и от вчера прекратиха работа. Само една фадрома за асфалтиране и няколко микросметища напомнят за строителството, което кипеше в Златни пясъци допреди няколко дни. На мястото на изгорелите в началото на седмицата 22 дървени магазина на брега вече се изля бетон и се засаждат градинки. Всички курорти се стягат за идващите туристи. В събота на летище Варна кацат над 200 датчани.

По Южното Черноморие обаче строежите продължават въпреки забраната. Само една жандармерийска кола спираше миналата седмица тежката техника в курорта Слънчев бряг. Седемте КПП-та, през които трябва да се осъществява пропускателният режим, все още не функционираха.

в-к Стандарт

Видяна общо: 545 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.