Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

В Слънчев бряг туристи се прескачат със строители

Дата: 28.05.2008

Багери и кранове, сиви недовършени хотели, торби с бетон и разкопани тротоари - така изглежда Слънчев бряг два дни преди “официалното откриване” на туристическия сезон. Въпреки че по Закона за черноморското крайбрежие строителството в летните комплекси трябва да спре на 15 май, все още има майстори, които продължават да работят по някои от градежите в известния курорт. Ние вече не строим, само довършваме някои неща тук и хотелът ще бъде замразен, викна един мазач и продължи да си работи. Около градежа имаше разхвърляни торби с бетон. Няколко майстори пък качваха арматура нагоре по етажите. Съседният хотел вече беше отворен, а групичка почиващи се чудеше как да заобиколи строителните отпадъци, за да иде на плажа.
"Срамота е да посрещаме първите туристи на тази строителна площадка. Бетонът май превзе Слънчев бряг", възмути се продавач в магазин за алкохол, цигари и лакомства.

По план на община Несебър недовършените строежи в Слънчев бряг вече трябва да са замразени. Факт е обаче, че макар да са спрени, багерите и крановете още стоят по обектите. Бетонът, ламарината и дървеният материал също не са разчистени от площадките. Само на някои от градежите се виждат найлони, които по принцип са знак за т. нар. "замразяване".

"Доколкото знаем, общината е издала специални разрешителни на отделни инвеститори за довършителни дейности по строежите. Какво точно означава това и докога ще продължи не е известно" - каза пред "Монитор" 55-годишен хотелиер от Слънчев бряг. Той коментира, че разхвърляните около градежите строителни материали отблъскват клиенти.

До 15 май кметът Николай Димитров не беше издал заповед за спиране на строителството в курорта, признаха тогава от общината и заявиха, че такъв документ най-вероятно няма да има, но инвеститорите са предупредени да прекратят работата. "Монитор" не успя да открие несебърския градоначалник за коментар.

Жандармеристи, които по нареждане на кмета Николай Димитров трябваше да пазят входовете на Слънчев бряг и да не пускат багери и кранове, екипът ни също не видя. Нямаше и инспектори, които да проверяват дали е спряна работата по градежите и дали машините са разчистени.

Сигурно е имало такива хора, но само в първите два дни след 15 май, коментираха местните жители. Според тях никой не можел да каже със сигурност дали строежите са спрени.

Видяна общо: 483 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.