Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Слънчев бряг вече е с нарушена екосистема

Дата: 04.06.2008

Огромното строителство в Слънчев бряг вече е нарушило екосистемата в района, алармираха хотелиери. Изсичането на дърветата е прогонило почти всички птици от комплекса. В резултат на това малкото зелени площи са почти съсипани от рядък вид гъсеници, обясни собственичката на хотел "Зорница" Вероника Василева. В нормални условия тези твари не се разпространяват масово, тъй като птиците се хранят с тях.

От община Несебър заявиха, че грижата за дърветата в Слънчев бряг е в ръцете изцяло на хотелиерите, в чиито парцели попадат съответните зелени площи. "Тази година действително сме издали няколко разрешителни за подрязване на дървета, защото са се появили гъсеници. Но ние не можем нищо повече да сторим", каза Красимира Мандулева от общината.

в-к Сега

Видяна общо: 489 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.