Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Слънчев бряг.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Хотелиери настояват заведенията в Слънчев бряг да работят до 23 часа

Дата: 07.04.2014

"Хотелиерите в Слънчев бряг ще предложат на общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23 часа. Целта е да се ограничи шумът, заради спокойствието на почиващите туристи" - заяви председателят на управителния съвет на Съюза на собствениците - Слънчев бряг, Елена Иванова. От съюза настояват община Несебър и полицията да вземат мерки за спазването на режима и да налагат санкции на нарушителите.

"Миналото лято инспектори съставиха 400 акта на заведения за шум. След проверката собствениците на заведенията отново пускат музиката" - разкри началникът на полицията в Слънчев бряг Стайко Манев и добави, че в тези случаи правата на служителите на МВР са ограничени. Според хотелиерите, полицията и общината си прехвърлят отговорността един на друг и въпросът с шума в курорта стои нерешен с години.

С писмо до медиите, хотелиерите посочват и други проблеми в курорта: липсата на двулентов път от летището в Бургас до Слънчев бряг, проблеми с джебчийството и кражбите, проблеми с незаконните преместваеми обекти, решаване на въпроса с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса.

Хотелиерите настояват и за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация на чуждите пазари. Бизнесът иска поне 1 % от приходите от туризъм да отиват за външна реклама.

На годишното отчетното събрание на Съюза на собствениците е взето решението за пълно отделяне на курорта Слънчев бряг от община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. От организацията съобщиха, че започва преговори с държавата за реализация на идеята си. Причината за искането е, че местната управа събирала такси от Слънчев бряг, а не инвестирала достатъчно в развитието на курорта.

БТА

Видяна общо: 970 рейтинг: 0.43

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Хотелиери настояват заведенията в Слънчев бряг да работят до 23 часа
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.