Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Наддават за вили край морето

Дата: 31.01.2007

Летни вили край морето търсят да закупят румънците у нас. Тенденцията започна през миналото лято, когато в родните курорти бе отчетен бум на туристите от северната ни съседка. Румънците се интересуват предимно от апартаменти, в който да прекарват уикендите и летните отпуски, твърдят от агенцията за недвижими имоти "Адрес". Най-много били заявките за имоти в Балчик, в който се намира построеният през миналия век дворец на румънската кралица Мария. Заради съседите цените ще се покачат с 10-15% през 2007 г., прогнозират брокерите.

Най-много ще поскъпне новото строителство, в непосредствена близост до морето. Сега то се търгува срещу 800 до 1200 евро на кв. м. По-отдалечените сгради от брега  се продават срещу 450-500 евро за кв. м. Къщите в стар румънски стил от 30-те години и новите вили вървят между 40 000-120 000 евро.

Видяна общо: 649 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.