Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Нашествие от мишки плъзва в Южна България

Дата: 31.01.2007

Нашествие от мишки е засечено в Южна България, съобщиха от Национална служба по растителна защита. Според специалистите гризачите са живнали от продължителното топло време и са нападнали посевите. Най-засегнати са местата, които са в непосредствена близост до колониите на гризачите, които са от вида източносредиземноморска домашна мишка.

Ако времето продължи да бъде меко, през пролетта и лятото на 2007 година числеността на мишоците ще нарасне значително. Занемаряването на пръскането срещу вредители по нивите през последните години също влияе добре на гризачите.

За Централна Северна България се наблюдава подем на числеността и разселването на обикновената полевка, съобщават още от НСРЗ. От службата предупреждават за повишено внимание в Плевенска и Велико Търновска области, където висок процент от посевите ­ до 30 на сто, са плътно заселени с колонии от мишки. Според специалистите скоро те ще се разпространят и към централната част на Тракийската низина.

През есента на 2006 г. мишките създадоха проблем и в столицата, където свободно се разхождаха дори по детските площадки. Тогава изгладнели плъхове прегризваха на няколко пъти кабелите за електрозахранване на абонатните станции на столичната "Топлофикация". Имаше мазета, пълни с плъхове. Оказа се, че за борбата срещу тази напаст в сградите, ангажимент трябва да поемат живущите. Общината трябвало да се грижи само за паркове, градини и алеи.

Видяна общо: 521 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.