Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

625 000 лв. за Долината на тракийските царе

Дата: 30.01.2007

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов подкрепи проекта на община Казанлък "Долината на тракийските царе", с който тя ще кандидатства за пари от републиканския бюджет през т.г., съобщи кметът инж. Стефан Дамянов.

Проектът на обща стойност 625 000 лв. включва изграждане на приемни сгради на гробниците "Шушманец", "Хелвеция", "Грифоните" и "Крън-2", алеи и обслужващи сгради между тях, устройствен план на столицата на траките Севтополис, изграждане на пътна инфраструктура и др. Очаква се до 14 февруари да се състои среща с ръководството на холандската фирма "Баласт Недам", която ще търси финансиране от холандското правителство и еврофондовете за реализиране на мащабната идея на общината, предвиждаща изваждането от водите на яз. Копринка останките на Севтополис. Според специалисти обаче за десетилетията под вода не се е запазило почти нищо от древните останки.

Видяна общо: 556 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.