Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

В Балчик приеха програма за развитие на туризма

Дата: 31.01.2007

Вчера общинските съветници приеха Програма за развитието на туризма в община Балчик. В изложението си зам.-кметът Стефан Бошнаков запозна съветниците с целите и задачите на документа, както и набелязаните за реализиране действия от страна на местната власт.

Общата финансова рамка на програмата за настоящата година е 515 000 лева, а като основна цел местната власт си е поставила "позиционирането на община Балчик като атрактивна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство".

В изпълнението на тази цел са заложени 50 хиляди лева за поддържането на пешеходната алея, свързваща Балчик с КК "Албена", както и осветлението по пътната отсечка. 160 000 лева е фиксираната сума за поддържане на зелените площи в района на Двореца, Кранево и Оброчище. В тази сума влизат и разходите за поддържане на обществените тоалетни и контрола на сметището.

В приетия документ за развитието на туризма в общината е визирана сумата от 48 000 лева за пропускателния режим по Дамбата, площад "Кап. Георги Радков" и паркинга до "Нов плаж".

По този повод съветникът Симеон Петров заяви, че пропускателният режим не се спазва, липсва всякакъв контрол и Дамбата се превръща в пътна отсечка, а не пешеходна зона. За комплекса, познат на балчиклии като "китайската стена", съветникът заяви, че именно местният парламент е виновен за "омаскаряването на града".

Зам.-кметът Стефан Бошнаков обеща на съветниците общината да съдейства за откриване на линия Албена – Констанца. Всъщност такава транспортна линия има и се поддържа от "Албена автотранс" АД, автобус за Констанца тръгва и от Добрич.

По предложение на Георги Брашнаров в Програмата ще бъдат включени и 20 000 лева за изграждане на улица "Средна гора" в Оброчище. По неговите думи в селото вече 25 британски семейства са си закупили имоти, а в 5-6 къщи чужденците живеят постоянно.

По време на дискусията за туристическата програма в заседателната зала не беше забелязан нито един представител на туристическия бранш от общината.

Балчик Инфо

Видяна общо: 759 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.