Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Арабските туристи най-желани

Дата: 30.10.2007

Привличането на туристи от арабския свят е много важно за сектора в България. Един жител на Обединените арабски емирства харчи по родните курорти между 30 и 200 хил. долара. Това заяви миналата седмица зам. министърът в МВнР Милен Керемедчиев, който доскоро беше генерален консул на страната ни в Дубай. Проблем пред развитието на туризма у нас е визовият режим за гражданите на съседните държави, които не са членки на ЕС. Едновременно с това е необходимо успешното изпълнение на изискванията на ЕС. За изпълнение на шенгенските изисквания от 1 ноември тази година започва първата вълна лични посещения на представители на Министерството на външните работи по консулските ни мисии.

Трудности при издаване на туристически визи има и заради недостатъчните консулски бюра, обясни зам. министър Керемедчиев. За улеснение на кандидатите за визи най-добре би било в българските консулства да бъдат създадени телефонни центрове, които да приемат обаждания след работно време, обобщиха исканията си представители на Съюза на инвеститорите в туризма. През миналата година са били издадени 166 хил. визи на руски граждани, а от началото на тази 187 000, което е ръст от 20%.

в-к Стандарт

Видяна общо: 381 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.