Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Созопол се готви за целогодишен туристически сезон

Дата: 30.10.2007

В община Созопол ще бъде изградена информационна система за директна резервация на всички преки наемодатели. Така според местната управа ще се подпомогнат собствениците на семейни хотели и частни квартири, които ще предлагат базата си в единна информационна система.

За идното лято ще бъде готов нов туристически информационен център. Той се изгражда на мястото на бившата сграда на общината на ул. Аполония. Забавянето на обекта се дължи на археологическите находки, които бяха открити на терена и за чието проучване и експониране беше нужно време, припомниха експерти.

Подобен център, който да обслужва местните предприемачи - хотелиери, ресторантьори, наемодатели, превозвачи и аниматори, ще има и в Черноморец. Общински специалисти преговарят с Фондация Аполония за възобновяване на Зимните празници на изкуствата Аполония. Това е една от стъпките към превръщане на туризма в целогодишен, а не сезонен бизнес.

До идното лято се очаква да бъде извършена сериозна работа по отношение на инфраструктурата в общината. Предстои изграждането на електрическа подстанция и отреждане на терен за нова, изграждане на колектори и тласкатели за отвеждане на отпадните води до пречиствателната станция. Предстои да бъде построена втора камера на водоема в местността Св. Марина.

За един от най-новите квартали - Мисари, ще бъде изградена цялостна инфраструктура - канализация, водоснабдяване, електрификация, осветление и кабелизация.

В проект са изграждането на аквапарк и тенис корт, както и нови пешеходни подходи, осигуряващи достъп на гражданите до морето в местността Буджака.

Общината предвижда на туристически борси и изложения атрактивно да бъде представян пълният пакет туристически услуги в Созопол и селата Индже войвода, Вършило и Росен, казаха още от общинската администрация.

в-к Дневник

Видяна общо: 606 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.