Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Руските туристи ще получават лесно визи през цялата година

Дата: 30.10.2007

"Руските туристи ще получават визи за България по облекчен режим през цялата година", това обеща зам. министърът на външните работи Милен Керемидчиев на среща с представители на Съюза на инвеститорите в туризма.

Досега облекченият ред важеше само за летния сезон. През другото време на годината документите на руските граждани минаваха през съгласувателен режим в българското Министерство на външните работи, което отнемаше от 3 до 7 дни. За да не се спира потокът на туристи от Русия, скоро ще се въведе промяна, според която желаещите да дойдат на почивка у нас ще вземат визи, без да чакат те да бъдат одобрени от нашето външно ведомство, освен задължителната сверка със списъка на хората, за които има забрана да влизат в България. Освен това новата възможност ще важи само за пътувания, организирани от лицензирани туроператори.

От 1 ноември пък всички руснаци, които разполагат с едногодишна шенгенска виза - каквито са например хората с бизнес в ЕС, ще могат да получат виза за България веднага и директно от съответната наша консулска служба в Русия. От туристическия бранш се надяват двете промени да допринесат за увеличаване на туристопотока от Русия, Украйна, Беларус, както и от другите бивши социалистически страни. Издадените досега визи на руски граждани са с 21 000 повече от същия период на миналата година, когато разрешенията са били 166 000.

Видяна общо: 436 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.