Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Германци превръщат школо в СПА център

Дата: 31.10.2007

Селско училище става СПА център и модерна болница за възстановяване след операции. Луксозен санаториум ще замени рушащите се класни стаи в бившето школо в Рударци.

Недостроената сграда край минералната вода под Витоша е продадена на немската фондация Асклепиус клиникин. Това е втората по големина частна болнична верига в Германия. Тя има 60 лечебници в Германия, три в Гърция и четири в САЩ.

Немският СПА център ще отговаря на европейските стандарти за лечебна дейност, твърдят инвеститорите. Те се задължават да благоустроят терена, да построят спортни съоръжения и парк за отдих. Чужденците ще подменят осветлението на съседните улици, ще обновят близката чешма с минерална вода и ще построят паркинг. Ще бъде възстановен и параклисът в двора.

Рударци е едно от бижутата на Пернишко в южния склон на Витоша. Столични тузари и паралии от Гърция наддават за имотите в селото с една от най-хубавите минерални води.

в-к Стандарт

Видяна общо: 980 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.