Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Еколози искат проверка на офшорки в курортите

Дата: 31.10.2007

Четири крупни инвеститора в планински курорти да бъдат разследвани за финансови измами, поискаха 18-те организации в екокоалицията За да остане природа в България. В петък те изпратиха писма с искането си до главния прокурор, Агенцията за финансово разузнаване, ГДБОП, координационния съвет за финансови престъпления в европейските общности и Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Става дума за инвеститорите в проектите Супер Боровец - Икуест партнърс, Супер Паничище - Рилстоун Трейдинг Бизнес Корпорейшън, Супер Перелик - Шапиро Инвестмънтс и Ханап Инвестмънт Енд Файнанс, притежаваща парцели до варненското с. Долни чифлик и в Родопите.

"Посочените фирми са офшорки с неизяснени собственици и недоказан произход на парите, участват в смесени дружества с български фирми и общини и извършват разпоредителни сделки с десетки хиляди декари гори и земи държавна и общинска собственост в огромна обществена вреда", аргументират се еколозите в писмата си. Те настояват дейността на 4-те и дъщерните им фирми в Рила и Родопите да бъде замразена до проверката им по Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Видяна общо: 851 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.