Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

В летище София ще има кът за пушене

Дата: 31.10.2007

Летище София ще удържи част от гаранцията за добро изпълнение от австрийската компания Щрабаг, която изгради и оборудва новия терминал. Този път проблемът е със софтуера за лентите за обработка на багажите, който доведе до спирането им на няколко пъти. Пътници се оплакаха от големите опашки пред гишетата за чекиране.

Информацията за задържането на парите беше потвърдена от изпълнителния директор на летището Пламен Станчев. Според договора служителите на терминала не могат да работят със софтуера и при проблем трябва да се обръщат към доставчика на оборудването. Гаранцията за добро изпълнение е 10% от стойността на проекта. До 20 ноември летището и Министерството на транспорта трябва да направят опис на дефектите и да го предоставят на Щрабаг.

Ръководството на летището вече обмисля и оформянето на място за пушене вътре в терминала. В момента пушачите трябва да излизат пред сградата. Другият проблем е липсата на достатъчно магазини. Независимо че ръководството на летището на няколко пъти намалява цените за наемането на площи, условията се оказват не особено атрактивни.

До края на годината се очаква аеропортът да инвестира 100 хил. евро в изграждането на пластмасова ограда по дължината на пистата, което е едно от условията за повишаване на категорията на летището.

Видяна общо: 973 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.